Fasole verde cu carne de vită

O mâncare plină de vitamine în miez de iarnă. Fasolea verde conţine o cantitate importată de antioxidanţi, dar, pentru a beneficia din plin de ei, nu o fierbe foarte mult, ci găteşte-o al dente.
Ingrediente
500 g carne macră de vită, tocată
500 g fasole verde congelată
1 ceapă
3 căţei de usturoi
zeama de la ½ lămâie
sare
piper
2 linguri ulei de măsline
Cureţi ceapa, o tai fin şi o sotezi 2-3 minute în ulei de măsline, apoi adaugi usturoiul zdrobit. Presari un praf de sare, adaugi şi carnea de vită şi rumeneşti amestecul 10 minute.
Pui fasolea congelată, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi fierbi sub capac 20 de minute. La final, torni zeama de lămâie şi mai ţii pe foc 2-3 minute.
Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu verdeaţa preferată.
FOTO Shutterstock