Fasole verde cu carne de vită

2 shutterstock 387747955 jpg jpeg

O mâncare plină de vitamine în miez de iarnă. Fasolea verde conţine o cantitate importată de antioxidanţi, dar, pentru a beneficia din plin de ei, nu o fierbe foarte mult, ci găteşte-o al dente.

Ingrediente

500 g carne macră de vită, tocată

500 g fasole verde congelată

1 ceapă

3 căţei de usturoi

zeama de la ½ lămâie

sare

piper

2 linguri ulei de măsline 

Cureţi ceapa, o tai fin şi o sotezi 2-3 minute în ulei de măsline, apoi adaugi usturoiul zdrobit. Presari un praf de sare, adaugi şi carnea de vită şi rumeneşti amestecul 10  minute.

Pui fasolea congelată, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi fierbi sub capac 20 de minute. La final, torni zeama de lămâie şi mai ţii pe foc 2-3 minute.

Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock