Ficat de viţel cu legume

Ficatul de viţel îl poţi prepara în mai multe feluri. Aceasta este varianta sugerată de noi pe care te invităm să o încerci.
Număr porţii: 2 Timp de preparare: 30 min Dificultate: mică
Ingrediente
300 g ficat de viţel
2 morcovi
1 dovlecel
100 g mazăre congelată sau conservată în saramură
1 roşie
1 ardei gras verde
1 ceapă
150 g orez
1 lingură de ulei de măsline
sare fără sodiu
Mod de preparare
Tai ficatul bucăţi potrivite şi le frigi pe grătar timp de 5 minute pe ambele părţi. În apă cu sare fierbi 15-20 de minute morcovii, dovlecelul şi mazărea congelată sau scursă de zeama în care a stat conservată.
Strecori apoi legumele fierte, le laşi să se răcească şi le tai în bucăţi. Fierbi şi orezul în apă cu sare şi o lingură de ulei timp de 10 minute. Pe un platou aşezi legume le fierte şi tăiate bucăţi, adaugi roşia şi ceapa tăiată felii, ardeii tăiaţi fideluţă. Peste acestea aşezi ficatul fript şi garniseşti cu orezul fiert. Presari sare fără sodiu şi aduci preparatul cald la masă.