FOTO Ciocănele de pui cu cartofi

O reţetă de ciocănele de pui cu cartofi este şi foarte gustoasă şi simplu de preparat. Pare banală, dar dacă foloseşti ingredientele şi mai ales condimentele pe care ţi le recomandăm vei obţine un gust special.
3 porţii
Ingrediente pentru ciocănele de pui cu cartofi
3 ciocănele de pui mari 1 lămâie 2 mere 4 linguri ulei de măsline 1 pahar de vin alb sec 2 cartofi mari 1 ceapă mare miezul de la 2 felii de pâine 1 ou 4 căţei de usturoi 3 frunze de dafin 1 lingură rozmarin tocat sau uscat 1 linguriţă de mentă tocată sau uscată sare piper
Mod de preparare pentru ciocănele de pui cu cartofi
Se amestecă zeama de lămâie cu două linguri de ulei de măsline, vin, sare, piper, coaja de la o jumătate de lămâie, mentă şi rozmarin. Se pun pulpele la macerat cel puţin două ore în
amestec.

Într-un vas termorezistent uns cu ulei se aşază cartofii şi merele tăiate felii, ceapa bucăţi, căţeii de usturoi, frunzele de dafin şi se condimentează cu sare şi piper.

Se pun pulpele de pui scoase din sosul în care s-au marinat şi o cană de apă. Se acoperă cu folie şi se introduce la cuptor pentru 30-35 de minute.

Miezul de pâine se taie cubuleţe şi se amestecă cu două linguri de ulei de măsline, oul, sare şi piper până se omogenizează. Se scoate vasul din cuptor şi se ung pulpele cu amestecul
de pâine. Se mai lasă la cuptor ciocănelele de pui cu cartofi încă 10-15 minute.

sursa foto: Photoland