FOTO Clasica ruladă de carne tocată

meatloaf jpeg

Dacă n-ai preparat-o până acum, nu este timpul pierdut. O poţi găti chiar azi!

Pentru 2-4 porţii

Ingrediente

750 g carne de vită tocată sare 1/2 linguriţă piper 1 linguriţă boia 1 linguriţă usturoi pisat 1 ou 1 ceapă mică, tocată 1/2 ardei gras verde, tăiat fâşii 3/4 cană pesmet 1/2 cană lapte 1/4 cană sos (vezi reţeta mai jos)

Mod de preparare

1. Încingi cuptorul şi ungi cu grăsime o tavă de chec sau o foaie de copt.

2. Într-un vas mare, amesteci cu mâna carnea tocată, sare, piper, boia şi usturoiul. Adaugi oul, ceapa şi ardeiul şi amesteci din nou cu mâna. În final, încorporezi pesmetul, 3 linguri de sos şi laptele.

image

3. Apasă carnea şi formează în mână sau în tavă ce formă vrei. Unge pe deasupra cu sos.

image

4. Lasă la copt în cuptor timp de o oră sau până s-a pătruns. Las-o să se odihnească cel puţin cinci minute înainte de a servi. Toarnă sos pe deasupra.

image

Pentru sos

1/2 cană ketchup

2 linguri muştar

1 lingură oţet balsamic

1 linguriţă sos Worchestershire

1/4 linguriţă sos Tabasco

Amestecă toate ingredientele şi gustă pentru a potrivi după gustul dorit.

sursa: http://ducksoven.blogspot.ro