FOTO Clătite cu nuci la cuptor

În momentele în care n-ai dispoziţie pentru un desert elaborat, poţi alege următoarea reţetă. Combinaţia nuci-sos de smântână dă siguranţa unui rezultat delicios.
Ingrediente
Pentru aluatul de clătite
250 g făină 1 lingură zahăr 3 ouă 400 ml lapte 50 g unt
Pentru umplutură
200 g miez de nucă
50 g zahăr pudră
50 g stafide
1 pliculeţ zahăr vanilat
3 linguri rom
Pentru sos
500 ml smântână
3 linguri zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
2 gălbenuşuri
unt pentru uns vasul
Pasul 1
Baţi ouăle cu laptele şi zahărul, adaugi untul topit, făina, omogenizezi, laşi aluatul 30 de minute să se odihnească, după care coci clătite subţiri.

Pasul 2
Amesteci nuca măcinată cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi stafidele. Pui nucă pe fiecare clătită şi le rulezi uşor pentru ca nuca să nu cadă.

Pasul 3
Stropeşti clătitele cu rom, le tai pe jumătate şi le aşezi una lângă alta într-un vas termorezistent uns cu unt.

Pasul 4
Baţi smântâna cu zahărul, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Torni amestecul peste clătite şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 200° C până se rumenesc deasupra.

sursa foto: profimedia