FOTO Gogoşele cu spumă de ciocolată

gogosele spuma ciocolata jpeg

Urmează paşii recomandaţi de noi şi vei avea un desert absolut delicios.

Ingrediente

200 g făină 260 ml apă 80 ml ulei 5 ouă un praf de sare grăsime pentru tavă

Pentru umplutură

500 ml frişcă lichidă

200 g ciocolată simplă

20 g zahăr tos

100 g glazură albă

Mod de preparare

Întâi se fierbe frişca cu zahărul. Se ia de pe foc şi se toarnă peste ciocolata tăiată bucăţi mici. Se amestecă până ce se topeşte ciocolata. Apoi se dă la frigider până a doua zi.

image

Se fierbe apa cu uleiul şi sarea şi în timp ce clocoteşte se pune toată făina dintr-o dată. Se amestecă până se transformă într-un aluat care se dezlipeşte de pereţii vasului.

image

Se trage de pe foc, se transferă aluatul într-un alt vas şi se lasă să se răcească. Apoi se adaugă ouăle şi se amestecă până se obţine un aluat gras.

image

Cu o pungă decupată la un colţ (sau un poş) se toarnă mici grămăjoare în tava unsă. Se coc circa 20 de minute. Timpul de coacere depinde de mărimea grămăjoarelor.

image

După ce s-au copt, se lasă să se răcească în tavă şi se taie pe jumătate cu un cuţit foarte bine ascuţit.

image

Se dizolvă (se topeşte) glazura, se trec prin ea jumătăţile gogoşilor şi se lasă să se întărească.

image

Se scoate de la frigider amestecul de ciocolată şi se bate până se obţine o umplutură densă cu care se umplu jumătăţile de gogoşele. Se acoperă cu partea de sus trecută prin glazură.

image