FOTO Gogoşele cu spumă de ciocolată

Urmează paşii recomandaţi de noi şi vei avea un desert absolut delicios.
Ingrediente
200 g făină 260 ml apă 80 ml ulei 5 ouă un praf de sare grăsime pentru tavă
Pentru umplutură
500 ml frişcă lichidă
200 g ciocolată simplă
20 g zahăr tos
100 g glazură albă
Mod de preparare
Întâi se fierbe frişca cu zahărul. Se ia de pe foc şi se toarnă peste ciocolata tăiată bucăţi mici. Se amestecă până ce se topeşte ciocolata. Apoi se dă la frigider până a doua zi.

Se fierbe apa cu uleiul şi sarea şi în timp ce clocoteşte se pune toată făina dintr-o dată. Se amestecă până se transformă într-un aluat care se dezlipeşte de pereţii vasului.

Se trage de pe foc, se transferă aluatul într-un alt vas şi se lasă să se răcească. Apoi se adaugă ouăle şi se amestecă până se obţine un aluat gras.

Cu o pungă decupată la un colţ (sau un poş) se toarnă mici grămăjoare în tava unsă. Se coc circa 20 de minute. Timpul de coacere depinde de mărimea grămăjoarelor.

După ce s-au copt, se lasă să se răcească în tavă şi se taie pe jumătate cu un cuţit foarte bine ascuţit.

Se dizolvă (se topeşte) glazura, se trec prin ea jumătăţile gogoşilor şi se lasă să se întărească.

Se scoate de la frigider amestecul de ciocolată şi se bate până se obţine o umplutură densă cu care se umplu jumătăţile de gogoşele. Se acoperă cu partea de sus trecută prin glazură.
