FOTO „Portofele“ cu mac şi nuci

Poppy Sachets (step by step) jpeg

Deşi pare o prăjitură puţin mai elaborată, vei constata că te înşeli şi te vei convinge cât de uşor se poate prepara!

Ingrediente

Pentru aluatul 1

200 g făină 100 ml apă rece 20 g unt 1 praf de sare 1 lingură oţet

Pentru aluatul 2

200 g unt

20 g făină

Pentru umplutură

200 g seminţe de mac

2 linguri zahăr pudră

160 ml lapte

1 linguriţă unt

80 g nuci zdrobite

2 gălbenuşuri

zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Pentru aluatul 1, se cerne făina, se face o gaură în mijloc, se adaugă celelalte ingrediente, se frământă un aluat potrivit de tare şi se pune la frigider pentru 20 de minute.

image

Pentru aluatul 2, se rade untul tare şi se amestecă cu făina până se formează un aluat omogen. Se introduce la frigider pentru 20 de minute.

image

Primul aluat se întinde pe masa presărată cu făină într-un dreptunghi de circa 3 mm grosime. Al doilea aluat se întinde într-un dreptunghi mai mic şi se aşază pe prima foaie.

image

Lateralele primului aluat se pliază peste a doua foaie. Se întind aluaturile pliate în foaie şi se pliază în trei. Se repetă această operaţiune încă de două ori. Se aşază în frigider până a doua zi.

image

Pentru umplutură, se fierbe laptele cu zahărul, se adaugă seminţele de mac măcinate, untul şi nucile zdrobite. Se fierbe până se îngroaşă, după care se lasă să se răcească. Se întinde

aluatul în foaie subţire şi se taie în pătrate de 8x8 cm.

image

Se aşază umplutură în centrul fiecărui pătrat şi se lipesc două colţuri opuse, apăsând bine. Se aşază plicurile pe o tavă cu hârtie de copt, se ung cu gălbenuş bătut şi se

introduc în cuptorul încins pentru 15 minute. Se presară cu zahăr pudră.

image

sursa foto: profimedia