FOTO Prăjitură cu brânză şi cafea

Lângă o cafea sau un ceai de mentă fierbinte merge întotdeauna o prăjitură cu brânză şi cafea. Sau, de ce nu, la orice ocazie.
Ingrediente pentru prăjitură cu brânză şi cafea
Prentru blat 400 g făină de patiserie 50 g zahăr pudră 250 g unt 2 gălbenuşuri 1/2 pachet praf de copt 2 linguri cafea instant concentrată
250 g brânză de vaci
200 ml smântână
3 linguri lapte
3 ouă
130 g zahăr pudră
2 linguri cafea măcinată
50 ml lichior de ouă
Mod de preparare pentru prăjitură cu brânză şi cafea
Făina se cerne cu zahărul pudră şi praful de copt. În mijlocul făinii se adaugă gălbenuşurile, cafeaua instant şi untul tăiat cubuleţe.

Se frământă un aluat neted, se înveleşte în folie şi se lasă la frigider două ore.

Jumătate de aluat se întinde şi se aşază într-o tavă cu diametrul de 25x30 cm, tapetată cu hârtie de copt. Restul aluatului se ţine la frigider până se foloseşte.

Laptele se încălzeşte până la fierbere şi se adaugă cafeaua măcinată. Se lasă să dea în două clocote şi se dă să se răcească, după care se adaugă lichiorul de ouă.

Brânza se mixează cu smântâna, zahărul, gălbenuşurile şi amestecul de lapte. Se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus.

Se întinde compoziţia peste foaia din tavă. Aluatul rămas se rade deasupra amestecului cu brânză şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute. Se lasă să se răcească în tavă, apoi se taie prăjitura cu brânză şi cafea în porţii.
