FOTO Prăjitură cu brânză şi cafea

prajitura branza cafea jpeg

Lângă o cafea sau un ceai de mentă fierbinte merge întotdeauna o prăjitură cu brânză şi cafea. Sau, de ce nu, la orice ocazie.

Ingrediente pentru prăjitură cu brânză şi cafea

Prentru blat 400 g făină de patiserie 50 g zahăr pudră 250 g unt 2 gălbenuşuri 1/2 pachet praf de copt 2 linguri cafea instant concentrată

250 g brânză de vaci

200 ml smântână

3 linguri lapte

3 ouă

130 g zahăr pudră

2 linguri cafea măcinată

50 ml lichior de ouă

Mod de preparare pentru prăjitură cu brânză şi cafea

Făina se cerne cu zahărul pudră şi praful de copt. În mijlocul făinii se adaugă gălbenuşurile, cafeaua instant şi untul tăiat cubuleţe.

image

Se frământă un aluat neted, se înveleşte în folie şi se lasă la frigider două ore.

image

Jumătate de aluat se întinde şi se aşază într-o tavă cu diametrul de 25x30 cm, tapetată cu hârtie de copt. Restul aluatului se ţine la frigider până se foloseşte.

image

Laptele se încălzeşte până la fierbere şi se adaugă cafeaua măcinată. Se lasă să dea în două clocote şi se dă să se răcească, după care se adaugă lichiorul de ouă.

image

Brânza se mixează cu smântâna, zahărul, gălbenuşurile şi amestecul de lapte. Se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus.

image

Se întinde compoziţia peste foaia din tavă. Aluatul rămas se rade deasupra amestecului cu brânză şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute. Se lasă să se răcească în tavă, apoi se taie prăjitura cu brânză şi cafea în porţii.

image