FOTO Prăjitură cu căpşuni

strawberry cake on plate2 jpeg

În sfârşit începe să simtă vara! Iar căpşunile au început în sfârşit să aibă gust de căpşuni. D'alea adevărate, care, chiar dacă sunt mai puţin aspectuoase, te îmbie cu aroma lor şi sunt foarte dulci.

Ingrediente

2 căni zahăr 1 cană unt, moale 3 ouă 1 linguriţă esenţă vanilie 3 căni făină o linguriţă şi jumătate praf de copt trei sferturi linguriţă sare jumătate cană lapte 1 cană piure de căpşuni 1 linguriţă gelatină

Pentru glazură

un sfert cană piure de căpşuni

2-3 linguri căpşuni zdrobite

90 g brânză de vaci

5 linguri unt

jumătate linguriţă esenţă de vanilie

3 căni zahăr

Mod de preparare

Încinge cuptorul şi pregăteşte o tavă tapetând-o cu hârtie de copt.

Mixează zahărul cu untul la viteză medie până când devine o compoziţie cremoasă (cam 5 minute). Adaugă ouăle, pe rând, şi baţi până când dispare culoarea galbenă după fiecare ou adăugat.

image

Pune căpşunile în blender şi mixează împreună cu o linguriţă de gelatină şi laptele. Dă deoparte.

image

Într-un vas separat amesteci făina, praful de copt şi sarea. Toarnă piureul peste compoziţia de zahăr alternând cu amestecul de făină şi adaugă şi esenţa de vanilie. Mixează la viteză medie.

image

Aluatul va fi dens. Toarnă-l în tava pregătită. Lasă-l la copt timp de 35-40 de minute. Apoi laşi blatul să se răcească.

image

Pentru glazură, amestecă untul cu brânza de vaci până când compoziţia devine cremoasă. Adaugă esenţa de vanilie şi piureul de căpşuni. Adaugă cu grijă şi zahărul până când obţii consistenţa dorită. Iar acum este momentul când poţi pune şi căpşunile zdrobite. Mai poţi adăuga şi zahăr pudră.

Întinzi glazura peste prăjitură doar atunci când aceasta s-a răcit, iar fiecare felie o poţi servi cu căpşuni proaspete dar numai după ce a stat cel puţin o oră la frigider.

sursa: southbyse.com