FOTO Prăjitură cu grepfrut

E adevărat că acest desert îl poţi prepara şi cu portocală sau pomelo. Dar aroma şi gustul unui grepfrut sunt inconfundabile şi sunt un plus de savoare pentru prăjitură.
Ingrediente
Pentru blat
3 ouă 100 g zahăr pudră 100 g unt 150 g nucă măcinată 180 g făină 1/2 pachet praf de copt 100 ml lapte
Pentru cremă
500 g brânză de vaci
150 g zahăr pudră
2 pacheţele zahăr vanilat
200 ml frişcă lichidă
4 foi gelatină
1 grepfrut roz
1 grepfrut alb
1 pachet gelatină albă
Mod de preparare
Pasul 1
Se bat bine gălbenuşurile cu zahărul şi untul moale. Se adaugă nuca măcinată, laptele, făina cu praful de copt şi se amestecă bine. Se încorporează uşor albuşurile bătute spumă
tare.

Pasul 2
Se toarnă aluatul într-o tavă de 30x20 cm tapetată cu hârtie de copt. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Se lasă să se răcească în formă.

Pasul 3
Brânza scursă bine se amestecă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, după care se încorporează în ea frişca bătută bine.

Pasul 4
Gelatina se pune la înmuiat în 80 ml apă rece, se pune pe foc şi se topeşte, fără să fiarbă. Se adaugă în crema de brânză şi se amestecă.

Pasul 5
Se toarnă crema peste blatul răcit şi se dă la frigider pentru trei ore, ca să se întărească.

Pasul 6
Grepfrutul alb şi cel roşu se desfac felii, se curăţă de pieliţe şi se aşază peste crema întărită, alternând culorile.

Pasul 7
Gelatina se prepară conform indicaţiilor de pe plic, se toarnă cu lingura peste fructe şi se dă la rece, ca să se întărească.

sursa foto: ImageFood