FOTO Prăjitură cu prune

Te-ai trezit cu poftă de dulce şi nu ai nimic prin casă? Nu-i nimic! În doi timpi şi trei mişcări, cu doar câteva prune proaspete, faci cea mai savuroasă prăjitură de sezon.
Ingrediente
Pentru blat
500 g făină 200 g unt 1 praf de copt 150 g zahăr 3 gălbenuşuri 150 ml lapte 1 praf de copt 500 g prune 200 ml rom (de însiropat prunele) 2 linguri zahăr (pentru prune)
Pentru umplutură
3 albuşuri
2 ouă întregi
6 linguri zahăr
1 esenţă vanilie
4 linguri smântână
1 lingură amidon
250 ml lapte
Pasul 1
Amesteci toate ingredientele şi frămânţi bine, până obţii o cocă fragedă. Cu ajutorul sucitorului de lemn o întinzi în tava de plăcintă.

Pasul 2
Speli şi cureţi de sâmburi prunele. Le tai pe jumătate, le pui într-un bol şi torni deasupra lor romul amestecat cu zahăr. Le laşi cel puţin 20 de minute, ca să prindă gust.

Pasul 3
Pentru umplutura de deasupra prunelor, baţi spumă albuşurile (toate 5), apoi le amesteci cu cele 2 gălbenuşuri. Pui la foc mic laptele, incorporezi ouăle bătute, adaugi treptat zahărul, esenţa de vanile, smântâna, amidonul şi amesteci bine toate ingredientele.

Pasul 4
În tava de prăjitură, peste foaia de aluat, pui din loc în loc prunele scoase din rom. Laşi să se răcească un pic compoziţia şi apoi o torni deasupra prunelor. Dai la cuptor până se rumeneşte frumos şi trece testul scobitorii. Laşi să se răcească, tai o tai cubuleţe şi serveşti.

sursa foto: Profimedia