FOTO Prăjitură cu prune

Soggy plum cake + steps jpeg

Te-ai trezit cu poftă de dulce şi nu ai nimic prin casă? Nu-i nimic! În doi timpi şi trei mişcări, cu doar câteva prune proaspete, faci cea mai savuroasă prăjitură de sezon.

Ingrediente

Pentru blat

500 g făină 200 g unt 1 praf de copt 150 g zahăr 3 gălbenuşuri 150 ml lapte 1 praf de copt 500 g prune 200 ml rom (de însiropat prunele) 2 linguri zahăr (pentru prune)

Pentru umplutură

3 albuşuri

2 ouă întregi

6 linguri zahăr

1 esenţă vanilie

4 linguri smântână

1 lingură amidon

250 ml lapte

Pasul 1

Amesteci toate ingredientele şi frămânţi bine, până obţii o cocă fragedă. Cu ajutorul sucitorului de lemn o întinzi în tava de plăcintă.

image

Pasul 2

Speli şi cureţi de sâmburi prunele. Le tai pe jumătate, le pui într-un bol şi torni deasupra lor romul amestecat cu zahăr. Le laşi cel puţin 20 de minute, ca să prindă gust.

image

Pasul 3

Pentru umplutura de deasupra prunelor, baţi spumă albuşurile (toate 5), apoi le amesteci cu cele 2 gălbenuşuri. Pui la foc mic laptele, incorporezi ouăle bătute, adaugi treptat zahărul, esenţa de vanile, smântâna, amidonul şi amesteci bine toate ingredientele.

image

Pasul 4

În tava de prăjitură, peste foaia de aluat, pui din loc în loc prunele scoase din rom. Laşi să se răcească un pic compoziţia şi apoi o torni deasupra prunelor. Dai la cuptor până se rumeneşte frumos şi trece testul scobitorii. Laşi să se răcească, tai o tai cubuleţe şi serveşti.

image

sursa foto: Profimedia