FOTO Ştrudel cu spanac şi brânză cu mucegai

sized IMG 4572 jpeg

Ştrudelul nu este numai dulce, cu mere sau cu brânză şi stafide. El poate fi preparat şi ca aperitiv sau chiar fel principal, cu brânză sărată.

Ingrediente

1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 400-500 g spanac sare, piper 100 g brânză cu mucegai 450 g aluat foietaj cu unt 1 ou Mod de preparare

Spală spanacul (sau decongelează-l). Într-o oală mare, pe foc, pune ulei de măsline şi ceapa tocată pe care o asezonezi cu sare şi piper. Soteaz-o amestecând frecvent, până când este gata.

Adaugă spanacul, asezonează cu sare şi piper şi acoperă oala. Când spanacul este gata, ia de pe foc şi scurge, presându-l, până când nu mai rămâne deloc lichid.

Preîncălzeşte cuptorul. Pe o suprafaţă acoperită cu făină, întinde aluatul de foitaj formând un pătrat. Mută aluatul pe o hârtie de copt pentru că apoi iţi va fi mai greu.

Imaginează-ti pătratul împărţit în 3 părti şi taie părţile exterioare formând nişte panglici. Pune amestecul de spanac în mijlocul aluatului, care nu este tăiat şi pune deasupra brânza cu mucegai.

image

Acum acoperă umplutura de spanac punând fâşiile una peste alta, din stânga şi din dreapta. Va trebui să obţi un fel de împletitură. Pune ştrudelul format în tava de copt şi unge-l cu oul batut. Pune tava la cuptor pentru şi las-o pentru 30-40 de minute.

image

Dupa ce este scos din cuptor, lasă ştrudelul la răcit şi feliază-l.

image

Sursa: grown to cook