FOTO Tartă cu brânză şi măsline

tarta cu branza si masline jpeg

Un aperitiv foarte bun poate fi această tartă cu brânză şi măsline pe care o poţi prepara fie ca ai sau nu musafiri la masă.

Ingrediente pentru tartă cu brânză şi măsline

Pentru aluat 225 g făină 110 g unt un praf de sare unt cât o nucă făină pentru formă

220 g caşcaval (şvaiţer)

150 g telemea

100 g ardei gras roşu

40 g măsline negre

200 ml smântână

100 g fasole păstăi congelată (opţional)

2 ouă

sare, piper

4 rămurele de oregano

Mod de preparare pentru tartă cu brânză şi măsline

Se amestecă făina cu untul şi sarea la temperatura camerei. Se adaugă apă cât e nevoie pentru a face un aluat moale, dar legat.

image

Se unge forma cu unt, se presară făină şi se pune aluatul în ea, apăsându-l uşor.

image

Brânzeturile se taie în cubuleţe. Ardeii spălaţi se taie fâşii şi se pun toate peste foaia de aluat. Se adaugă şi măslinele şi, opţional, fasolea verde congelată.

image

Se amestecă ouăle cu smântâna, se potriveşte de sare şi piper şi se toarnă peste conţinutul tartei. Se dă forma la cuptor pentru 25 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, se

pune oregano şi se dă din nou la cuptor

image

foto: ImageFood