FOTO Tartă cu brânză şi măsline

Un aperitiv foarte bun poate fi această tartă cu brânză şi măsline pe care o poţi prepara fie ca ai sau nu musafiri la masă.
Ingrediente pentru tartă cu brânză şi măsline
Pentru aluat 225 g făină 110 g unt un praf de sare unt cât o nucă făină pentru formă
220 g caşcaval (şvaiţer)
150 g telemea
100 g ardei gras roşu
40 g măsline negre
200 ml smântână
100 g fasole păstăi congelată (opţional)
2 ouă
sare, piper
4 rămurele de oregano
Mod de preparare pentru tartă cu brânză şi măsline
Se amestecă făina cu untul şi sarea la temperatura camerei. Se adaugă apă cât e nevoie pentru a face un aluat moale, dar legat.

Se unge forma cu unt, se presară făină şi se pune aluatul în ea, apăsându-l uşor.

Brânzeturile se taie în cubuleţe. Ardeii spălaţi se taie fâşii şi se pun toate peste foaia de aluat. Se adaugă şi măslinele şi, opţional, fasolea verde congelată.

Se amestecă ouăle cu smântâna, se potriveşte de sare şi piper şi se toarnă peste conţinutul tartei. Se dă forma la cuptor pentru 25 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, se
pune oregano şi se dă din nou la cuptor

foto: ImageFood