FOTO Tartă cu brânză şi verdeaţă

Nu-i aşa că numai când vezi pozele îţi face cu ochiul şi te ademeneşte? Nu mai pierde vreme şi încinge deja cuptorul.
Pentru aluat
300 ml lapte 30 g drojdie uscată 750 g făină 150 g unt 2 ouă
1 legătură pătrunjel verde
2 cepe
250 g brânză de vaci
350 ml smântână
4 ouă
piper
sare
Mod de preparare
Într-un castron mai mare, se pune făina, se adaugă untul moale tăiat bucăţi, ouăle şi drojdia uscată.

Se adaugă treptat laptele şi se frământă un aluat potrivit de tare, care se lasă la crescut într‑un loc cald.

Pătrun-jelul se spală bine şi se toacă mărunt. Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă cu brânza de vaci.

Aluatul se întinde în foaie şi se căptuşeşte cu ea o formă rotundă, lăsând-o să curgă şi peste formă. Surplusul se taie cu un cuţit (ca în imagine).

Se amestecă smântâna cu trei ouă, cu pătrunjelul verde şi cu ceapa amestecată cu brânză. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Se toarnă compoziţia în formă şi se rulează aluatul de pe margini peste umplutură. Se unge aluatul cu un ou bătut şi se coace 45‑50 de minute.

foto: ImageFood