FOTO Tartă cu brânză şi verdeaţă

tarta branza verdeata jpeg

Nu-i aşa că numai când vezi pozele îţi face cu ochiul şi te ademeneşte? Nu mai pierde vreme şi încinge deja cuptorul.

Pentru aluat

300 ml lapte 30 g drojdie uscată 750 g făină 150 g unt 2 ouă

1 legătură pătrunjel verde

2 cepe

250 g brânză de vaci

350 ml smântână

4 ouă

piper

sare

Mod de preparare

Într-un castron mai mare, se pune făina, se adaugă untul moale tăiat bucăţi, ouăle şi drojdia uscată.

image

Se adaugă treptat laptele şi se frământă un aluat potrivit de tare, care se lasă la crescut într‑un loc cald.

image

Pătrun-jelul se spală bine şi se toacă mărunt. Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă cu brânza de vaci.

image

Aluatul se întinde în foaie şi se căptuşeşte cu ea o formă rotundă, lăsând-o să curgă şi peste formă. Surplusul se taie cu un cuţit (ca în imagine).

image

Se amestecă smântâna cu trei ouă, cu pătrunjelul verde şi cu ceapa amestecată cu brânză. Se condimen­tează cu sare şi piper, după gust.

image

Se toarnă compoziţia în formă şi se rulează aluatul de pe margini peste umplutură. Se unge aluatul cu un ou bătut şi se coace 45‑50 de minute.

image

foto: ImageFood