FOTO Tartă cu kiwi

tarta kiwi jpeg

Fruct de sezon, kiwi este perfect în prajituri pentru aroma şi gustul său acrişor inconfundabil. Prepară această tartă cu kiwi şi nu vei dezamăgit.

Ingrediente pentru tartă cu kiwi

Pentru aluat 250 ml lapte 120 g zahăr 80 g făină 1 vârf cuţit de sare 5 ouă

2 kiwi

1 borcan compot de agrişe sau de struguri

50 g gem de caise

2 pliculeţe gelatină

100 ml vin alb

50 g zahăr

Mod de preparare pentru tartă cu kiwi

Pentru aluat, se amestecă laptele cu jumătate din zahăr, se pune pe foc şi se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă treptat făina cernută cu sarea şi se fierbe, la foc mic, două minute.

image

Se lasă compoziţia la răcit, se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă bine. Se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare cu restul de zahăr, amestecând de jos în sus.

image

Se toarnă aluatul într-o formă cu diametrul de 28 cm unsă şi tapetată. Se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 30 de minute, după care se lasă să se răcească.

image

Se curăţă kiwi de coajă şi se taie felii. Se unge tarta cu gem de caise şi se aşază deasupra felii de kiwi tăiate în două. Se pun şi agrişe sau boabe de struguri printre feliile de kiwi.

image

Gelatina se înmoaie în apă rece. Într-o cratiţă, se toarnă vinul, 150 ml zeamă de compot şi zahărul. Se adaugă gelatina şi se încălzeşte până se topeşte, nu se dă în fiert. Se răceşte puţin şi se toarnă peste fructe. Se dă la rece până se întăreşte gelatina.

image

sursa foto: Image Food