FOTO Tartă cu pere şi coacăze

Îţi propunem desert cu fructe răcoros şi foarte aspectuos care va face deliciul serilor de început de toamnă. Iată cum îl poţi prepara!
Pregătire 30 min Aşteptare 55 Coacere 50 Dificultate 2
Ingrediente
Aluat
500 g făină
50 g zahăr
250 ml lapte
1 ou
40 g drojdie
70 g unt
Umplutura
200 g gem caise
3 pere
½ lămâie
100 g miez nucă
150 g stafide
80 g coacăze
Preparare
1.Din drojdie, puţin lapte cald şi o parte din zahăr se prepară maiaua. Amestecă uşor făina, zahărul, ouăle, laptele cald şi maiaua, adaugă untul încălzit şi frământă un aluat moale. Lasă-l la crescut într-un loc cald aproximativ 40 minute.

2.Frământă din nou aluatul şi întinde-l într-o foaie de 30x40 cm, pe care o tai în 3 fîşii.

3.Pune deoparte 2 linguri de gem, iar restul încălzeşte-l. Apoi adaugă stafidele şi nucile tăiate. Cu acest amestec se ung cele 3 fâşii de aluat.

4.Curăţă perele de coajă şi căsuţa cu sâmburi şi taie-le bucăţele, pe care le pui pe foile de aluat. Stropeşte cu zeamă de lămâie.

5.Taie făşiile pe jumătate şi pune-le în forma unsă încolăcindu-le. Presară deasupra câteva coacăze, unge cu gemul rămas şi lasă prăjitura să crească într-un loc cald 15 minute. Coace în cuptorul preîncălzit la foc potrivit 20 minute, apoi la foc mic încă 30 minute. Scoate prăjitura din formă după ce s-a răcit.

sursa foto: Photoland