FOTO Tort cu cremă de brânză şi de ciocolată

10956 jpeg

Mmmmm...numai când vedem pozele şi salivăm...Pregăteşte-te de un gust special!

Ingrediente

Pentru blat

6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 lămâie 1/2 plic praf de copt

Pentru crema de brânză

500 g brânză de vaci

500 g frişcă

250 g zahăr

2 pliculeţe gelatină

1 lămâie

Pentru crema de ciocolată

3 ouă

100 ml lapte

200 g zahăr

300 g ciocolată menaj

1/2 pachet margarină

1 fiolă esenţă de rom

200 g alune pentru ornat

100 g ciocolată pentru ornat

Pentru sirop

250 ml apă

10 linguri zahăr

1 fiolă esenţă de rom

Mod de preparare

Pasul 1

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat până devin o spumă tare, se adaugă zahărul şi se continuă până ce acesta se topeşte. Se adaugă spuma de albuş în gălbenuşul frecat cu zeama şi coaja de lămâie şi apoi făina, care a fost amestecată cu praful de copt.

image

Pasul 2

Se unge o formă de tort cu diametrul de 26 de centimetri cu margarină şi se tapetează cu făină. e toarnă compoziţia şi se dă la cuptor pentru circa 20 de minute. Se scoate şi se lasă la răcit.

image

Pasul 3

Brânza de vaci se freacă cu zahărul, cu zeama şi coaja de lămâie. Gelatina se pune la înmuiat în 200 ml apă pentru 10 minute, se dizolvă pe foc şi apoi se lasă un pic la răcit. Între timp se bate frişca (care a stat la rece), se amestecă cu brânza şi gelatina.

image

Pasul 4

Pentru crema de ciocolată se amestecă ouăle cu zahărul şi laptele, se pun la bain-marie amestecând până când zahărul se topeşte. Se adaugă ciocolata rasă şi esenţa de rom, se mai lasă un pic, după care se ia de pe foc. Când aproape s-a răcit, se adaugă margarina bătută spumă. pentru sirop se pun la fiert 250 ml apă, zahărul şi esenţa de rom, se fierbe până se leagă şi se dă la răcit.

Pasul 5

Se taie blatul în două. În forma de tort se aşază prima parte de blat, se însiropează după care se toarnă jumătate din crema albă. Se pune şi crema de ciocolată, a doua parte de blat însiropat şi deasupra a doua parte de cremă albă. Se lasă l afrigider timp de 3 ore, după care se scoate din formă, se ornează cu alune măcinate, ciocolată şi puţin sirop.

image

sursa foto: Profimedia