FOTO Tort cu mere şi brânză

IF87316 jpeg

Ieeee! E weekend şi avem timp să preparăm şi ceva dulce! Poate chiar ceva mai elaborat! Ce-ai zice de un tort cu mere şi brânză?

Ingrediente

Pentru aluat

1 kg făină 200 g zahăr pudră 200 g unt 3 ouă 300 ml lapte 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 pacheţel praf de copt un praf de sare

Pentru umplutură

1 kg brânză dulce

5 ouă

1 fiolă esenţă de vanilie

4 mere

200 g stafide

200 g alune

50 ml rom

un pic de gelatină

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru aluat se amestecă toate ingredientele şi se frământă până se obţine o cocă potrivit de tare, care se lasă la frigider 30 de minute. Brânza se amestecă cu ouăle şi esenţa de vanilie până devine cremoasă, iar stafidele se pun la înmuiat cu romul pentru 30 de minute.

image

Pasul 2

Pe o planşetă se zdrobesc alunele şi se amestecă cu stafidele scurse. Merele se spală, se scobesc şi se umplu cu amestecul de stafide şi alune, iar aluatul se împarte în două.

image

Pasul 3

Prima parte de aluat se întinde şi se aşază pe fundul unei forme rotunde unse cu ulei şi tapetată cu făină. A doua parte se întinde şi se aşază pe marginile formei. Pune gelatina la înmuiat într-un pahar cu apă.

image

Pasul 4

Se aşază merele umplute în formă şi se toarnă crema de brânză. Se introduce la cuptor pentru circa o oră, până se rumeneşte. Când se scoate din cuptor, se unge cu gelatina topită cu 2 linguri de zahăr şi se ornează cu alune. se lasă la răcit înainte de a fi tăiată.

image

sursa foto: Image Food