Friptură de iepure cu măsline şi ciuperci

friptura iepure jpeg

Carnea de iepure este o carne mai rar gătită în bucătăriile româneşti. Dar totuşi, dacă vă bate gţndul să gătiţi de exemplu o friptură de iepure cu măsline şi ciuperci, noi avem reţeta perfectă.

<h2 style="font-size: 16px;">Ingrediente pentru friptură de iepure cu măsline şi ciuperci</h2>

2 pulpe de iepure

200 g ciuperci proaspete

1 ceapă potrivită

1 legătură de pătrunjel verde

2 linguri ulei

50ml vin roşu

100 g măsline verzi

 boia dulce

sare

piper

<h2 style="font-size: 16px;">Mod de preparare pentru friptură de iepure cu măsline şi ciuperci</h2>

Cureţi bine pulpele de iepure, le pudrezi cu sare, piper, le freci cu boia şi le dai la cuptor într-o tavă unsă cu ulei. Laşi să se rumenească pe ambele părţi circa 15 minute şi le scoţi din tavă. În grăsimea din tavă, căleşti ceapa tocată mărunt, ciupercile şi pătrunjelul mărunţit.  Adaugi măslinele verzi. Aşezi deasupra pulpele, adaugi, din când în când, câte puţin vin, alternând cu apă, şi laşi să fiarbă, la cuptor, până când iepurele este bine pătruns. Serveşti totul cald.