Friptură de vită în sos de bere

1 stout mongolian beef jpg jpeg

Dacă vrei să mai schimbi puţin felul de a găti, încearcă o reţetă străină cu bere.

De ce ai nevoie ca să prepari vită mongolă în sos de bere:

700 g coaste de vită, porţionate felii

50 g amidon de porumb

1 lingură ulei de măsline

1/2 linguriţă de ghimbir

3 căţei de usturoi, zdrobiţi

80 ml sos de soia

160 ml bere brună

140 g zahăr brun

150 ml ulei

50 g ceapă verde tăiată

orez, pentru servit

Cum prepari vită mongolă în sos de bere:

Trece carnea prin amidon de porumb. Lasă să stea la temperatura camerei în timp ce prepari sosul. Încălzeşte uleiul de măsline într-o cratiţă  la foc mediu-mare. Adaugă ghimbirul şi usturoiul, amestecând 30 secunde. Adaugă sosul de soia, berea brună şi zahărul brun, lăsând să fiarbă 5-10 minute. Încălzeşte uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare. Adaugă carnea, prăjind-o până devine maronie peste tot (nu e nevoie să se pătrundă complet). Aruncă excesul de ulei. Adaugă sosul, lăsând să fiarbă până se îngroaşă. Pune pe platoul de servire, presărând ceapa verde tocată. Se serveşte cu orez.

Sursa: http://thebeeroness.com