Friptură de vită în sos de bere

1 stout mongolian beef jpg jpeg

Dacă vrei să mai schimbi puţin felul de a găti, încearcă o reţetă străină cu bere.

De ce ai nevoie ca să prepari vită mongolă în sos de bere:

700 g coaste de vită, porţionate felii

50 g amidon de porumb

1 lingură ulei de măsline

1/2 linguriţă de ghimbir

3 căţei de usturoi, zdrobiţi

80 ml sos de soia

160 ml bere brună

140 g zahăr brun

150 ml ulei

50 g ceapă verde tăiată

orez, pentru servit

Cum prepari vită mongolă în sos de bere:

Trece carnea prin amidon de porumb. Lasă să stea la temperatura camerei în timp ce prepari sosul. Încălzeşte uleiul de măsline într-o cratiţă  la foc mediu-mare. Adaugă ghimbirul şi usturoiul, amestecând 30 secunde. Adaugă sosul de soia, berea brună şi zahărul brun, lăsând să fiarbă 5-10 minute. Încălzeşte uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare. Adaugă carnea, prăjind-o până devine maronie peste tot (nu e nevoie să se pătrundă complet). Aruncă excesul de ulei. Adaugă sosul, lăsând să fiarbă până se îngroaşă. Pune pe platoul de servire, presărând ceapa verde tocată. Se serveşte cu orez.

Sursa: http://thebeeroness.com



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg