Gogoşi franţuzeşti (Beignets)

Gogoşile se numără printre cele mai iubite deserturi, iar fiecare ţară are specificul ei. Încearcă aceste delicioase gogoşi franţuzeşti!
Ingrediente
500 g făină albă
7 g drojdie uscată
180 ml apă
120 ml lapte condensat
50 g zahăr
1 ou
1 praf de sare
ulei, pentru prăjit
zahăr pudră, pentru decor
Într-un bol, amesteci drojdia cu apa călduţă şi zahărul şi laşi deoparte 10 minute, să se activeze. Torni laptele condensat şi încorporezi oul bătut.
Într-un bol, cerni făina şi sarea, apoi încorporezi treptat ingredientele uscate în cele umede. Pe o suprafaţă tapetată cu puţină făină, frămânţi aluatul până devine elastic, formezi o bilă, acoperi şi laşi la dospit cel puţin o oră, până îşi dublează volumul. Întinzi o foaie de aluat şi tai pătrate cu latura de 5 cm.
Încingi uleiul şi prăjeşti gogoşile pe fiecare parte, până se rumenesc, apoi le scoţi şi le laşi la răcorit. Le decorezi cu zahăr pudră.
FOTO Shutterstock