Gulii umplute cu bulgur şi caşcaval

1 shutterstock 1460091200 jpg jpeg

Bulgurul poate înlocui cu succes orezul în multe reţete, iar aceasta este una dintre ele. Găteşte sănătos şi variat!

Bulgurul este o cereală integrală, care se obţine din uscarea şi măcinarea mai multor tipuri de boabe de grâu, în special cele dure. Fierbe foarte repede şi este nelipsit din gastronomia din Orientul Mijlociu. Totodată, este o sursă excelentă de nutrimente şi conţine vitaminele B6 şi B3, mangan, magneziu şi fier.

Bulgurul face parte din familia cerealelor integrale, conţine multe fibre şi este recomandat ca sursă bună de carbohidraţi într-o dietă. Totodată, este foarte bun pentru diabetici. În plus, este foarte săţios, aşa că poţi consuma o cantitate mică, în combinaţie cu legume, salate sau proteine. 

Iată cum se prepară delicioasele gulii umplute cu bulgur şi caşcaval.

6 gulii medii 

200 g bulgur 

1 ceapă 

200 g ciuperci champignon 

3 linguri ulei 

150 g caşcaval 

20 g unt 

sare 

piper

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o sotezi în ulei, 2-3 minute. Adaugi bulgurul spălat, torni o cană de apă şi fierbi până ce zeama a fost absorbită. Pui ciupercile spălate şi feliate, mai torni o cană de apă şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Când zeama a scăzut, iar bulgurul e fiert pe trei sferturi, stingi focul.

Speli guliile, tai un căpăcel şi scobeşti miezul. Le umpli cu bulgur, dar nu până sus. Completezi cu caşcaval ras, pui căpăcelul şi le aşezi într-o tavă cu pereţii înalţi. Torni o cană de apă, adaugi untul, condimentezi cu sare şi dai tava la cuptor, la 180 °C, 30-35 de minute, până ce furculiţa pătrunde uşor în gulii. Le serveşti calde, decorate după preferinţă.

FOTO Shutterstock