Gustare sănătoasă pentru copii: crochete cu spanac şi mozzarella

Dacă ai mofturoşi în familie pe care nu-i poţi convinge în niciun fel să mănânce legume, atunci această reţetă e pentru ei. Spanac, mozzarella, cartofi: toate în nişte crochete rumene şi gustoase!
Ingrediente
1 kg cartofi
200 g spanac proaspăt
1 ceapă albă
2-3 căţei de usturoi
½ linguriţă pudră de turmeric
ulei, pentru prăjit
150 g mozzarella
1 ou
200 g făină albă
sare
piper
Fierbi cartofii în apă cu puţină sare 20-25 de minute până s-au înmuiat, apoi dai deoparte la răcorit. Încingi o lingură de ulei şi căleşti la foc mediu ceapa tocată şi usturoiul zdrobit, adaugi spanacul bine curăţat de codiţe şi spălat, amesteci şi mai ţii pe foc potrivit până ce frunzele s-au înmuiat.
Descojeşti cartofii, îi pasezi şi adaugi compoziţia de spanac, o lingură de făină, oul şi caşcavalul ras. Condimentezi cu sare şi piper după gust, presari turmericul, apoi omogenizezi. Acoperi şi dai compoziţia la frigider cel puţin 30 de minute. Cu palmele, rulezi crochetele din cartofi, le dai prin făină şi le prăjeşti pe ambele părţi până s-au rumenit. Le serveşti calde, cu sosul preferat.
FOTO Shutterstock