Îngheţată de mentă cu fulgi de ciocolată

Cremoasă, răcoritoare şi apetisantă - ce altceva ţi-ai putea dori de la o îngheţată?
Ingrediente
- 500 ml smântână pentru frişcă
- 150 g zahăr
- 4 legături mentă
- 50 g ciocolată neagră

Mod de preparare
Cureţi menta, îndepărtezi tulpinile şi păstrezi doar frunzele. Înfierbânţi apă întro cratiţă şi aşezi peste ea o sită din metal. Pui menta în sită, o opăreşti 1 minut cât să se înmoaie. Scoţi sita cu tot cu mentă şi o scufunzi într un vas cu apă rece şi gheaţă. O ţii câteva secunde, apoi o scurgi şi o pui în blender împreună cu 100 ml de apă. Amesteci până se omogenizează, apoi torni sosul printro sită pentru a fi cât mai fin. Amesteci extractul de mentă cu smântâna pentru frişcă, adaugi zahărul şi mixezi câteva minute până se întăreşte uşor. Toci ciocolata mărunt şi o încorporezi în crema de mentă.
Dai îngheţata la congelator peste noapte, având grijă să o scoţi în primele 2 ore la fiecare 30 de minute din congelator pentru a o amesteca. Astfel, va avea o consistenţă mai fină.
Poftă bună!
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Plăcintă de mere cu îngheţată.
