Inimi de pui în stil asiatic

1 inimi jpg jpeg

Organele sunt printre cele mai consumate alimente la tarabele stradale din Asia. Şi în România inimile, pipotele şi ficăţeii sunt preferatele multora. Dacă te-ai plictisit de preparatele clasice, încearcă această reţetă exotică şi condimentată!

Ingrediente

  • 500 g inimi de pui sau de raţă
  • 4 linguri sos de soia
  • 1 lingură sos iute
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă zahăr brut
  • ½ linguriţă usturoi granulat 
  • ½ linguriţă sare 
  • ½ linguriţă amestec pudră 5 condimente, opţional 
  • 1 cm ghimbir proaspăt 
  • muştar, pentru servit

Speli inimile şi le pui la fiert. Le ţii pe foc aproximativ o oră, până sunt aproape fierte, apoi le scoţi cu o paletă cu găuri şi le laşi la răcorit.

Faci o marinată din sos de soia, sos iute, ulei, usturoi granulat, sare şi zahăr brut, adaugi ghimbirul curăţat de coajă şi dat prin răzătoarea mică şi, dacă doreşti, amestecul pudră 5 condimente.

Într-un vas încăpător pui inimile, torni marinata şi omogenizezi. Laşi la marinat o oră, apoi înfigi inimile pe beţe de frigărui. Le rumeneşti pe toate părţile într-o tigaie antiaderentă, unsă cu puţin ulei, sau pe grătar.

Le serveşti fierbinţi, cu muştar

FOTO: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg