Inimi de pui în stil asiatic

Organele sunt printre cele mai consumate alimente la tarabele stradale din Asia. Şi în România inimile, pipotele şi ficăţeii sunt preferatele multora. Dacă te-ai plictisit de preparatele clasice, încearcă această reţetă exotică şi condimentată!
Ingrediente
- 500 g inimi de pui sau de raţă
- 4 linguri sos de soia
- 1 lingură sos iute
- 2 linguri ulei
- 1 linguriţă zahăr brut
- ½ linguriţă usturoi granulat
- ½ linguriţă sare
- ½ linguriţă amestec pudră 5 condimente, opţional
- 1 cm ghimbir proaspăt
- muştar, pentru servit
Speli inimile şi le pui la fiert. Le ţii pe foc aproximativ o oră, până sunt aproape fierte, apoi le scoţi cu o paletă cu găuri şi le laşi la răcorit.
Faci o marinată din sos de soia, sos iute, ulei, usturoi granulat, sare şi zahăr brut, adaugi ghimbirul curăţat de coajă şi dat prin răzătoarea mică şi, dacă doreşti, amestecul pudră 5 condimente.
Într-un vas încăpător pui inimile, torni marinata şi omogenizezi. Laşi la marinat o oră, apoi înfigi inimile pe beţe de frigărui. Le rumeneşti pe toate părţile într-o tigaie antiaderentă, unsă cu puţin ulei, sau pe grătar.
Le serveşti fierbinţi, cu muştar
FOTO: Shutterstock