Khachapuri- plăcintă cu brânză georgiană

1 kachapuri cu branza png png

Khachapuri este o pâinică tradiţională din bucătăria Georgiană. Are multă brânză în centru şi poate semăna cu tradiţionalele plăcinte turceşti.

  • Porții: 5
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 20 min
  • Gătire: 30 min
  • Categorie: aperitiv

Ingrediente

600 de grame de făină 380 -390 ml. de apă călduţă ½ de pachet de drojdie proaspătă (12 grame) sau ½ de pachet de drojdie uscată (3 grame) sare ulei  umplutura:

300 de g  mozzarella rasă 

300 g feta rasă 

4 ouă

60 de grame de unt

Mod de preparare

Pentru început, încălzeşte uşor laptele  şi amestecă în el drojdia. Lasă amestecul deoparte 10 minute şi apoi adaugă uleiul. Cam o lingură.

Într-un bol mare cu făină pune zahărul şi sarea. Adaugă amestecul de drojdie şi lapte şi frământă pentru câteva minute, până aluatul devine omogen şi elastic. Acoperă vasul cu folie alimentară şi lasă aluatul la crescut pentru o oră.

Pune aluatul pe blatul de lucru şi împarte-l în 2.  Formează câte o foaie din fiecare în formă ovală. Încinge cuptorul şi apucă-te de umplutură: separă ouăle şi pune gălbenuşurile deoparte.

Albuşurile amestecă-le cu brânză. Pune brânză pe fiecare aluat şi bagă-l la cuptor strângându-i marginile cât să arate ca o bărcuţă. La jumatea procesului, pune gălbenuşul în mijlocul plăcintei şi mai dă-le la cuptor pentru 10 minute. Poţi servi cu pătrunjel proaspăt deasupra.