Lapte de pasăre

3 shutterstock 467481782 jpg jpeg

Sunt persoane care nu vor refuza niciodată un desert aşa cum e laptele de pasăre. De ce? Pentru că este pur şi simplu irezistibil!

Ingrediente

  • 700 ml lapte
  • 6 ouă
  • 250 g zahăr
  • 1 păstaie de vanilie

Pentru decor

  • sos caramel
  • fulgi de migdale

Mod de preparare 

Pui laptele pe foc împreună cu miezul de la păstaia de vanilie şi le laşi să dea un clocot, apoi stingi focul. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu 100 g de zahăr. Modelezi, cu ajutorul a două linguri, forme din albuş, pe care le aşezi peste lapte. Le laşi să se gătească câte 2 minute pe fiecare parte, apoi le iei şi le aşezi într-o tavă, cu spaţii între ele şi, după ce s-au răcit, le dai la frigider. Strecori laptele, îl pui din nou pe foc mic. Freci gălbenuşurile cu restul de zahăr şi le adaugi în cremă, amestecând constant până se îngroaşă puţin. O laşi la răcorit 10 minute, apoi o dai la frigider. Când serveşti laptele de pasăre, combini crema de vanilie cu bulele de albuş şi adaugi peste ele sos caramel şi fulgi de migdale.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Budincă cremoasă de orez

Budincă cremoasă de orez

shutterstock 1664348494 jpg jpeg


Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg