Lasagna cu brânză şi pui FOTO

lasagna cu branza si pui jpeg

Pui, brânză, spanac, şi de parcă n-ar fi fost suficientă brânză, este şi un sos de brânză! Cu siguranţă când te ve desfăta cu o porţie din această lasagna cu brânză şi pui, vei dori lângă şi un pahar de vin roşu şi un fotoliu confortabil!

Pentru a preparar a ceastă lasagna, tot ce ai nevoie este pui (noi am folosit pui de la rotiserie), foi de lasagna, spanac îngheţat, unt, lapte, supă, ceapă, usturoi, făina, oregano şi busuioc, pătrunjel, ricotta, parmezan şi mozzarella. Să vedem acum, de ce cantităţi avem nevoie pentru a pregăti această lasagna cu brânză şi pui!

Lasagna cu brânză şi pui - Ingrediente (6 porţii)

1 pachet foi lasagna (ai nevoie de 9 foi) ½ cană unt 1 ceapă tocată 1 căţel usturoi, pisat 1/2 cană făină sare 2 căni supă de pui 1 1/2 cană lapte 4 căni mozzarella răzuită 1 cană parmezan răzuit, plus încă 1/4 de cană pentru topping 1 linguriţă busuioc uscat 1 linguriţă oregano uscat piper 2 căni brânză ricotta 2 căni, pui, tăiat cuburi 300 g spanac congelat, scurs şi tocat 1 lingură pătrunjel tocat

Lasagna cu brânză şi pui - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Fierbi într-o oală apă cu sare. Laşi foile de lasagna în apa fierbinte cam 8-10 minute. Scurgi şi le treci prin jet de apă rece.

image

Topeşti untul într-o tigaie mare la flacără medie. Căleşti ceapa şi usturoiul în unt până se înmoaie, amestecând din când în când. Pui făina şi sare şi laşi să fiarbă până începe să bolborosească.

image

Amesteci supa cu laptele, şi fierbi, amestecând mereu, timp de 1 minut. Încorporezi 2 căni de mozzarella şi 1/2 cană parmezan. Asezonezi cu busuioc, oregano şi piper. Iei de pe foc şi dai deoparte.

image

Întinzi o treime din sos pe fundul unei tăvi de copt. Apoi pui un strat de foi de lasagna şi toată ricotta şi puiul. Aşezi încă un strat de foi de lasagna peste pui şi torni un sfert din sos, spanacul şi restul de 2 căni de mozzarella şi 1/2 cană de parmezan.

image

Aranjează restul de foi peste brânză şi împrăştie restul de sos peste ele. Presară pătrunjel şi parmezanul păstrat pentru topping.

image

Dai la cuptor pentru 35-40 de minute. Laşi să se odihnească 5 minute înainte de a tăia şi servi.

image

http://tastykitchen.com