Lasagna cu broccoli şi caşcaval FOTO

Învaţă în cinci paşi simpli să prepari lasagna cu broccoli şi caşcaval, o reţetă care poate deveni favorita ta, chiar dacă nu ai prins drag de fratele mai mic al conopidei. Încearcă şi ai să te convingi!
Lasagna cu broccoli şi caşcaval - Ingrediente (1 tavă)
250 g broccoli 100 g foi de lasagna 1 ceapă mică 1 lingură ulei 1 lingură unt 12 g făină 150 ml lapte 50 ml smântână 200 g caşcaval ras 2 linguri muguri de pin sau miez de floarea-soarelui ulei pentru uns forma sare piper
Lasagna cu broccoli şi caşcaval - Mod de preparare
Speli broccoli, îl rupi în bucheţele şi-l pui la scurs. Fierbi foile de lasagna în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le clăteşti cu apă rece, le scurgi şi le ungi cu ulei cu ajutorul unei pensule de silicon.

Prepari un sos Bechamel. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în unt. Adaugi făina, amesteci, torni laptele, smântâna şi amesteci continuu. Condimentezi cu sare, piper
şi fierbi aproximativ 10 minute. Încorporezi 100 g de caşcaval.

Ungi o formă termorezistentă cu ulei, aşezi câteva foi de lasagna şi torni un strat de ½ cm de sos Bechamel.

Adaugi un strat de broccoli şi presari puţin caşcaval ras.

Aşezi un alt strat de foi de lasagna şi repeţi procesul până termini toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de sos Bechamel. Presari mugurii de pin sau miez de floarea-soarelui. Coci în cuptorul preîncălzit până capătă o frumoasă culoare aurie.
