Linguine cremoase cu dovleac

shutterstock 552263335 jpg jpeg

Dovleacul pate fi folosit în fel şi chip, în nenumărate preparate sărate şi dulci. Aceste paste cremoase sunt şi rapide, şi delicioase!

Ingrediente

300 g linguine (sau alte paste lungi)

2 linguri ulei de măsline

300 g dovleac curăţat de coajă

200 ml smântână de gătit

sare

piper

2-3 linguri parmezan ras

Fierbi pastele în apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Între timp, tai dovleacul cubuleţe şi îl pui la călit în ulei de măsline, la foc mediu. Presari un praf de sare şi amesteci ocazional. Când dovleacul s-a înmuiat, îl pui în blender şi îl pasezi până obţii un piure.

Transferi piureul într-o cratiţă antiaderentă, torni smântâna lichidă, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să dea într-un clocot. Adaugi pastele fierte şi scurse, omogenizezi compoziţia, stingi aragazul şi mai laşi linguinele 3-4 minute, să absoarbă sosul.

Presari parmezan ras şi le serveşti calde.

FOTO Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg