Linguine cremoase cu dovleac

Dovleacul pate fi folosit în fel şi chip, în nenumărate preparate sărate şi dulci. Aceste paste cremoase sunt şi rapide, şi delicioase!
Ingrediente
300 g linguine (sau alte paste lungi)
2 linguri ulei de măsline
300 g dovleac curăţat de coajă
200 ml smântână de gătit
sare
piper
2-3 linguri parmezan ras
Fierbi pastele în apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Între timp, tai dovleacul cubuleţe şi îl pui la călit în ulei de măsline, la foc mediu. Presari un praf de sare şi amesteci ocazional. Când dovleacul s-a înmuiat, îl pui în blender şi îl pasezi până obţii un piure.
Transferi piureul într-o cratiţă antiaderentă, torni smântâna lichidă, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să dea într-un clocot. Adaugi pastele fierte şi scurse, omogenizezi compoziţia, stingi aragazul şi mai laşi linguinele 3-4 minute, să absoarbă sosul.
Presari parmezan ras şi le serveşti calde.
FOTO Shutterstock