Mămăligă cu roşii coapte şi brânză de capră

Roşii coapte, spanac şi brânză de capră, toate cu o mămăligă gustoasă preparată aşa cum îţi place ţie. Foloseşte pentru această reţetă de mămăligă cu roşii coapte şi brânză de capră, tomate cherry roşii şi galbene. Ai în vedere faptul că mămăliga se întăreşte şi se îngroaşă pe măsură ce se răceşte, dar pentru această reţetă, e mai bună o mămăligă mai moale, aşa că dacă vrei să o mai subţiezi adaugă puţină apă sau puţin lapte.
Mămăligă cu roşii coapte şi brânză de capră - Ingrediente (4 porţii)
3 căni roşii cherry (roşii şi galbene) 3 linguri ulei de măsline 3 căţei usturoi, tpiat felii 3 căni spanac proaspăt 3 căni apă 1 cană mălai 120 g brânză de capră sare
Mămăligă cu roşii coapte şi brânză de capră - Mod de preparare
Încingi cuptorul. Speli roşiile, le aşezi pe o foaie de copt. Pui peste ele o lingură de ulei şi le amesteci pentru a se acoperi bine. La laşi la cuptor, la foc potrivit cam 10 minute, apoi le întorci cu grijă şi repeţi până când se coc şi sunt arămii. Asta înseamnă cam 30 de minute. Dacă vrei coaja mai închisă la culoare, dai focul mai tare la ultima etapă.
Încingi restul de ulei într-o cratiţă. Adaugi usturoiul şi-l sotezi cam 30 de secunde. Când toată aroma şi-a împrăştiat-o, adaugi spanacul şi stingi focul. Amesteci spanacul cam 1 minut pentru a se înmuia şi a-şi micşora volumul. Transferi într-un vas şi dai deoparte. Şterge cratiţa cu un şervet de hârtie.
În aceeaşi cratiţă, fierbi apa până începe să clocotească. Adaugi mălaiul, dai focul mic şi amesteci până se fierbe. laşi pe 15-20 de minute, până când se fierbe şi se îngroaşă. Adaugi brânza de capră şi sare şi amesteci. Serveşti imediat mămăliga cu roşii coapte, spanac şi brânză de capră.
sursa: http://pinchofyum.com