Mâncare de pui în stil „country“

Chicken   Country Club jpeg

Dacă îţi plac spaghetele, puiul şi ciupercile, am putea spune că ai tras lozul norocos cu această reţetă. După consistenţa cremoasă, dar uşoară pentru că nu este grasă, se poate afirma că este o reţetă în stil american, şi nici pe departe una în stil european. Dar asta mai puţin contează. Merită să încerci!

Ingrediente:

500 g spaghete 4 piepţi de pui 1 ceapă, tăiată julien 200 g ciuperci, feliate 1 cana supă-cremă de ciuperci 4-5 felii de bacon un sfert de cană de vin alb, sec două treimi cană cu brânză cheddar, răzuită 1 măr, curăţat şi tăiat cubuleţe sare piper

Mod de preparare

Totul e atât de simplu că nici nu o să-ţi vină să crezi. Ai măsurat cantităţile la toate ingredientele? Deci, eşti pregătit pentru „acţiune“. Asezonează bine cu sare şi piper bucăţile de carne. Prăjeşte baconul în puţin ulei şi laşi la scurs pe un prosop de hârtie pentru eliminarea excesului de grăsime. Adaugă puţin unt peste uleiul din tigaia în care ai prăjit baconul şi rumeneşte puiul pe ambele părţi. Transferă bucăţile de carne într-o caserolă.

În aceeaşi grăsime din tigaie, pune ceapa pentru 3 minute, apoi adaugă ciupercile. Asezonează cu sare şi piper şi mai lasă pe foc pentru încă 3 minute. Adaugă şi mărul şi toarnă vinul şi, apoi, pune supa de ciuperci (preparată în prealabil sau cumpărată la conservă) şi brânza răzuită şi amestecă.

Toarnă sosul obţinut peste bucăţile de pui tăiate cubuleţe, aşezate într-un vas termorezistent şi bagi în cuptorul încins în prealabil pentru jumătate de oră. Partea cea mai uşoară a reţetei este pregătirea pastelor. Le fierbi potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Apoi pune-le într-un vas şi toarnă peste ele compoziţia din cuptor. Amestecă şi serveşte cât sunt calde.

Sursa: wiveswithknives.net