Mazăre cu salată şi usturoi verde
Fiindcă tot trebuie să apară mazărea verde, iată reţeta pentru o salată caldă cu verdeţuri doar puţin călite, pentru a le păstra vitaminele intacte.
4 linguri de unt
5 fire mici de usturoi verde, tăiate fin
sare, după gust
1
⁄
cană mazăre verde
2 căpăţâni mici de salată spălată şi ruptă în bucăţi
piper negru măcinat, după gust
Cum prepari mazăre cu salată şi usturoi verde:
Încălzeşti 2 linguri de unt într-o tigaie, la foc mediu. Adaugi usturoiul, asezonezi cu sare şi căleşti, amestecând des, până când s-a înmuiat, dar fără să se rumenească. Căleşti şi mazărea aproximativ 4 minute. Pui restul de unt, salata şi 1 lingură de apă. Potriveşti gustul cu sare şi piper şi mai ţii pe foc maximum 1 minut, până când salata s-a înmuiat puţin.
Sursa: