Mere coapte umplute: desert fără zahăr
Regimul alimentar restricţionat caloric sau o anumită afecţiune nu sunt motive să renunţi la momentele de răsfăţ. Există şi deserturi dietetice fără zahăr, însă foarte gustoase.
Ingrediente
6 mere mari, după preferinţă
100 g mascarpone
200 g ricotta
150 g îndulcitor (Erythritol)
50 g stafide
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă esenţă de portocală
unt, pentru uns
Mixezi brânza de vaci cu mascarpone şi îndulcitorul 1-2 minute, apoi adaugi stafidele şi esenţele. Omogenizezi şi dai deoparte.
Speli merele, tai un căpăcel şi, cu un cuţit subţire, scobeşti cotorul, seminţele şi o parte din miez. Umpli merele cu crema de brânză, le pui într-o tavă unsă cu puţin unt şi le coci la 170 °C, 25-30 de minute, până se înmoaie. Le laşi la răcorit şi le serveşti decorate după preferinţă.
FOTO Shutterstock