Mere coapte umplute: desert fără zahăr

1 shutterstock 386694727 jpg jpeg

Regimul alimentar restricţionat caloric sau o anumită afecţiune nu sunt motive să renunţi la momentele de răsfăţ. Există şi deserturi dietetice fără zahăr, însă foarte gustoase.

Ingrediente

6 mere mari, după preferinţă

100 g mascarpone

200 g ricotta

150 g îndulcitor (Erythritol)

50 g stafide

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 linguriţă esenţă de portocală

unt, pentru uns

Mixezi brânza de vaci cu mascarpone şi îndulcitorul 1-2 minute, apoi adaugi stafidele şi esenţele. Omogenizezi şi dai deoparte.

Speli merele, tai un căpăcel şi, cu un cuţit subţire, scobeşti cotorul, seminţele şi o parte din miez. Umpli merele cu crema de brânză, le pui într-o tavă unsă cu puţin unt şi le coci la 170 °C, 25-30 de minute, până se înmoaie. Le laşi la răcorit şi le serveşti decorate după preferinţă.

FOTO Shutterstock