Mini calzone prăjite în ulei
Dacă iubeşti pizza calzone, atunci sigur vei adora şi această reţetă de mini calzone prăjite în ulei. Sunt potrivite pentru orice petrecere sau, de ce nu, o seară de filme!
Mini calzone prăjite în ulei
Ingrediente
Pentru aluatul de pizza:
- 320 ml apă caldă
- 1 ½ linguriţă de drojdie
- 435 g făină, împărţită
- 25 g parmezan
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă sare
- 2 linguriţe de zahăr
- 3 linguri ulei de măsline, împărţit
Pentru umplutură:
- 520 g sos de roşii, împărţit
- 300 g mozzarella mărunţită, împărţită
- 40 g busuioc proaspăt, tocat, împărţit
- sare după gust
- ulei, pentru prăjit
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat, pentru servire
Mod de preparare
Într-o cană de măsurare de lichide, presăraţi drojdia peste apa caldă. Puneţi deoparte 5 minute să acţioneze.
Într-un bol, adăugaţi 375 g de făină, parmezan, praf de copt, sare şi zahăr şi amestecaţi să se combine.
Adăugaţi 2 linguri de ulei de măsline şi amestecaţi să se combine. Turnaţi apa de drojdie peste amestecul de făină şi amestecaţi până când aluatul se formează într-o bilă.
Folosiţi făina rămasă pentru a pudra suprafaţa de lucru. Răzuieşte aluatul din bol pe blat. Frământaţi aluatul aproximativ 10 minute până când este strâns şi formaţi o bilă.
Toarnă 1 lingură de ulei de măsline într-un bol. Puneţi aluatul în bol. Acoperiţi, lăsaţi să crească timp de 1 oră într-o zonă caldă sau până când aluatul şi-a dublat dimensiunea.
Făinaţi suprafata de lucru şi lăsaţi aluatul să cadă din bol. Tăiaţi aluatul în bucăţi de 5 cm. Se rulează în bile.
Începeţi să modelaţi aluatul într-un cerc de aproximativ 1 cm grosime şi 12 cm lăţime, asigurându-vă că mijlocul nu este prea subţire. Repetaţi cu celelalte bile de aluat.
Pui şi biscuiţiti, reţetă la slow cooker
Se adaugă 1 lingură de sos de roşii pe centrul aluatului.
Se presară 2 linguri de mozzarella, apoi 1 lingură de busuioc. Condimentează cu sare.
Îndoiţi aluatul peste umpluturi şi sigilaţi. Prindeţi marginea aluatului împreună şi pliaţi-l înapoi. Repetaţi cu restul de aluat.
Se încălzeşte ulei până când temperatura atinge 185° C.
Prăjiţi calzonele câte două, timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Scoateţi şi scurgeţi pe o farfurie căptuşită cu prosop de hârtie.
Puneţi restul de sos de roşii într-un un vas umplut. Se presară cu pătrunjel. Serviţi imediat. Poftă bună!