Minipizza cu conopidă

2 shutterstock 772235419 jpg jpeg

Ai încercat să prepari vreodată minipizza cu conopidă? Sunt de-a dreptul delicioase!

Ingrediente

  • 1 conopidă (1 kg)
  • 150 g mozzarella rasă
  • 50 g parmezan ras
  • 2 ouă
  • 2 cârnăciori subţiri
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 fir ceapă verde, opţional
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • verdeaţă, pentru decor

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Cureţi de cotor şi de frunze şi speli conopida, apoi o dai fie prin răzătoarea mare, fie o mărunţeşti în blender. Presari sare, o pui un minut la microunde, o laşi la răcorit apoi o scurgi foarte bine. Transferi într-un bol şi adaugi ouăle, 100 g de mozzarella şi parmezanul, usturoiul zdrobit şi, dacă doreşti, ceapa verde tocată. Asezonezi cu sare şi piper, apoi amesteci întreaga compoziţie. Într-o tavă pentru brioşe, pui o lingură din amestec în fiecare formă, câteva felii de cârnăciori şi presari restul de mozzarella rasă. Dai tava la cuptor, la foc mediu, 15-20 de minute până se rumenesc. Serveşti minipizza caldă cu sos de roşii. Decorezi cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Conopidă în sos de brânză

Conopidă în sos de brânză

shutterstock 1119551237 jpg jpeg