Minitarte de ciocolată cu cremă de vanilie

profimedia minitarte jpeg

Minitarte de ciocolată cu cremă de vanilie: Cicocolata şi vanilia reprezintă una dintre cele mai bune combinaţii în materie de deserturi. Încearcă şi tu aceste minitarte delicioase.

Minitarte de ciocolată cu cremă de vanilie

Cicocolata şi vanilia reprezintă una dintre cele mai bune combinaţii în materie de deserturi. Încearcă şi tu aceste minitarte delicioase.

Dificultate medie/Preparare: 2 h/12 minitarte

Ingrediente:

Pentru coaja de tartă

320 g făină

70 g cacao

1 praf de sare

70 g + 1 lingură zahăr pudră

100 g unt

1 gălbenuş

1 linguriţă extract de vanilie

ulei, pentru uns formele

Pentru crema de vanilie

2 gălbenuşuri

70 g zahăr

2 linguri amidon

1 praf de sare

250 ml lapte

½ linguriţă extract de vanilie

bomboane argintii, pentru decor

Minitarte de ciocolată cu cremă de vanilie

Mod de preparare:

Pentru coaja de tartă, amesteci făina, pudra de cacao şi sarea. Omogenizezi zahărul cu untul, apoi adaugi gălbenuşul şi extractul de vanilie. Când s-au mixat bine, încorporezi şi ingredientele uscate. Formezi o bilă din aluat, îl înveleşti în folie şi îl dai la frigider cel puţin o oră.

Ungi cu ulei o tavă pentru minitarte. Întinzi aluatul şi tai cercuri suficient de mari, le pui în forme, le apeşi uşor cu degetele ca să se muleze pe pereţii tăvii. Dai la rece 30 de minute. Preîncălzeşti cuptorul la 170 °C. Coci cojile de tartă 12-15 minute şi le laşi să se răcească complet.

Pentru cremă, baţi bine gălbenuşurile. Pe foc, la flacără mică, le amesteci cu amidonul, cu zahărul şi cu sarea. Când s-au omogenizat, torni laptele în fir subţire. Laşi 5 minute, amestecând în mod constant. Pui 1/3 din compoziţie peste gălbenuşuri, amestecând cu un tel, apoi o răstorni înapoi în vasul de pe foc şi mai laşi să fiarbă 4 minute. Adaugi extractul de vanilie. Dai deoparte şi treci crema printr-o sită foarte fină, apoi o acoperi cu o folie alimentară şi o laşi la rece cel puţin o oră.

Umpli fiecare coajă de tartă cu cremă de vanilie. Decorezi cu bomboane argintii.

FOTO: Profimedia