Mousse de ciocolată

Bun, cremos şi simplu. Un desert pe care îl poţi pregăti în 40 de minute este mousse-ul de ciocolată. Încearcă!
Ingrediente
- 200 g ciocolată neagră
- 200 ml smântână pentru frişcă
- 2 linguri zahăr pudră
- coaja de la 1 portocală
- 30 ml lichior de portocale
- 1 foaie gelatină

Mod de preparare
Mixezi smântâna rece cu zahărul pudră şi cu coaja rasă de portocală, până devine frişcă, apoi o dai la frigider. Pui gelatina la hidratat în apă foarte rece, 10 minute. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi o laşi la răcorit. Scurgi bine foaia de gelatină hidratată, o adaugi în ciocolata călduţă şi amesteci până se dizolvă. Încorporezi apoi frişca şi lichiorul de por-tocale, amestecând cu un tel pară, până obţii o compoziţie omogenă. Torni mousse-ul în cupe sau în coji de portocală şi dai la frigider 2-3 ore înainte de servire. Decorezi după preferinţă.
Poftă bună!
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Panna cotta cu afine.
