Mousse de ciocolată

3 shutterstock 55206073 jpg jpeg

Bun, cremos şi simplu. Un desert pe care îl poţi pregăti în 40 de minute este mousse-ul de ciocolată. Încearcă!

Ingrediente

  • 200 g ciocolată neagră
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • coaja de la 1 portocală
  • 30 ml lichior de portocale
  • 1 foaie gelatină

macheta click pofta buna nr 6 jpg jpeg

Mod de preparare 

Mixezi smântâna rece cu zahărul pudră şi cu coaja rasă de portocală, până devine frişcă, apoi o dai la frigider. Pui gelatina la hidratat în apă foarte rece, 10 minute. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi o laşi la răcorit. Scurgi bine foaia de gelatină hidratată, o adaugi în ciocolata călduţă şi amesteci până se dizolvă. Încorporezi apoi frişca şi lichiorul de por-tocale, amestecând cu un tel pară, până obţii o compoziţie omogenă. Torni mousse-ul în cupe sau în coji de portocală şi dai la frigider 2-3 ore înainte de servire. Decorezi după preferinţă. 

Poftă bună!

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Panna cotta cu afine

Panna cotta cu afine

3 shutterstock 271553258 jpg jpeg


Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg