Muhammara, pastă de ardei copţi cu nuci

shutterstock 370118195 jpg jpeg

Muhammara poate fi un aperitiv delicios, întinsă pe lipie caldă sau pe pâine prăjită, dar este potrivită şi lângă o friptură de porc sau de pui la grătar.

Ingrediente

  • 1 kg ardei graşi roşii
  • 200 g nuci măcinate
  • 6 căţei usturoi
  • 1 linguriţă chimion pudră
  • 50 g pesmet
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • fulgi de chilli
  • sare

Mod de preparare 

Coci ardeii graşi, îi cureţi de coajă, cotoare şi seminţe, îi tai fâşii, apoi îi laşi la scurs. Într-un blender, pui nucile, ardeii, usturoiul şi uleiul de măsline şi mixezi până obţii o pastă. Condimentezi cu sare şi fulgi de chilli, după gust, adaugi chimionul pudră şi pesmetul şi mai mixezi puţin. Transferi pasta în borcane, torni puţin ulei de măsline deasupra, le închizi ermetic şi le poţi păstra la frigider câteva săptămâni.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Hribi în oţet

Hribi în oţet

shutterstock 731293918 jpg jpeg


Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg