Musaca de soia şi cartofi. Reţetă de post

musaca din soia si cartofi de post jpeg

Proteinele din soia aduc beneficii sănătăţii. Izoflavonoidele cresc flexibilitatea vaselor de sânge şi ajută la diminuarea cantităţii de colesterol rău din corp, prevenind depunerea lui pe vasele sanguine. Am pregătit pentru voi o reţetă de musaca de soia şi cartofi, o reţetă de post. Cercetările recente au arătat că în ţările în care este consumată soia cu regularitate, rata afecţiunilor cardiovasculare este scăzută.

Musaca de soia şi cartofi. Reţetă de post - Ingrediente (1 tavă)

200 g soia granulată 800 g cartofi 1 ceapă 1 l supă de legume 3 linguri pastă de roşii 4 linguri ulei oregano uscat sare piper 100 g caşcaval vegetal

Musaca de soia şi cartofi. Reţetă de post - Mod de preparare

Fierbi soia în supa de legume. O laşi la scurs. Toci ceapa, o căleşti în două linguri de ulei încins şi o lingură de apă, până se face aurie. Pui pasta de roşii, apoi adaugi soia, bine scursă, şi omogenizezi toate ingredientele. Presari oregano, sare şi piper, după gust. Separat, fierbi cartofii în coajă, scurgi zeama, îi cureţi şi îi tai felii mai groase.

Ungi o formă termorezistentă cu restul de ulei, aşezi un rând de felii de cartofi peste care adaugi soia, continui cu alt strat de cartofi şi soia până termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi. Presari caşcaval răzuit şi introduci forma la cuptor aproximativ 30 de minute. Serveşti musacaua caldă.