Muşchi de vită cu dovleac

Preparat creat de chef Cătălin Stănciulescu special pentru cititoarele Click! Poftă bună! ca inspiraţie pentru mese speciale alături de familie sau de cei dragi. Rafinate, aromate, cu texturi care îi cuceresc şi pe cei mai pretenţioşi, cele trei reţete impresionează şi prin aspect.

4 porţii
Dificultate medie
1 h
Ingrediente
600 g muşchi de vită fasonat
300 g ficat de gâscă curăţat de nervuri
600 g dovleac plăcintar
100 g unt
60 ml ulei măsline
120 ml portocale suc de portocale
20 ml vin roşu
20 ml cognac
făină
sare
piper
ardei iuţi
Mod de preparare
Frigi muşchiul de vită, pe toate părţile, într-o tigaie nonaderentă. Îl ţii, la o temperatură ridicată, în funcţie de cum îl vrei: mai în sânge sau mai bine făcut. Când este gata îl laşi deoparte.
Cureţi dovleacul şi îl coci la cuptor până se caramelizează.
Treci ficatul de gâscă prin făină amestecată cu sare şi piper, după gust şi îl frigi în tigaie pe ambele părţi.
Combini sucul cu vinul şi cu cognacul şi le aşezi pe foc. Laşi să scadă sosul şi dai deoparte. Încorporezi untul în sos şi laşi la răcit.
Serveşti muşchiul alături de ficat şi de feliuţe de dovleac. Îl stropeşti cu sos şi, dacă vrei, aşezi alături şi ardei iuţi.