Negresă cu alune

Cele mai rafinate deserturi conţin alune, mai ales dacă preferi combinaţia de texturi crocante şi pufoase în acelaşi timp. Reţeta următoare este pentru tine!
Ingrediente
150 g făină albă
200 g zahăr tos
45 g cacao
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
150 g ciocolată
150 g unt nesărat
100 g alune crude descojite
Topeşti ciocolata ruptă bucăţi împreună cu untul, pe baie de aburi, apoi dai deoparte la răcorit. Cu un tel, freci ouăle împreună cu zahărul şi cu esenţa de vanilie până obţii o compoziţie cremoasă. Transferi ciocolata topită şi omogenizezi. Cerni făina împreună cu cacaua, amesteci, apoi adaugi alunele mărunţite şi omogenizezi din nou.
Transferi compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai tava la cuptorul preîncălzit la 160 °C, 40-45 de minute. Laşi la răcorit 1 h, apoi o porţionezi după preferinţă. Decorezi desertul după imaginaţie.
FOTO Shutterstock