„Palmieri“ din foitaj umpluţi cu gem

Din doar 4 ingrediente, faci rapid şi cu minimum de muncă un desert savuros, pentru întreaga familie. În plus, se păstrează bine până la o săptămână, într-o cutie închisă ermetic, într-un loc răcoros.
Ingrediente
2 foi aluat foitaj (800 g)
400 g gem de caise sau piersici
1 ou
2 linguri zahăr brun
Ungi fiecare foaie de aluat cu gemul preferat. Rulezi strâns marginile din stânga şi dreapta până la mijlocul aluatului. Înfăşori rulourile în folie de plastic şi le dai la frigider o oră.
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Desfaci din folie, ungi rulourile cu ou bătut, presari zahăr brun şi tai felii de un centimetru grosime. Le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor 12-13 minute. Le laşi să să răcească total înainte de a le servi.
FOTO Shutterstock