Pampuşte de cartofi cu brânză FOTO

Aceste pampuşte de cartofi cu brânză sunt diferite de alte pampuşte. Este o reţetă cu origini ruseşti, dar, în acest caz, este vorba de o combinaţie de cartofi fierţi piure în combinaţie cu cartofi cruzi răzuiţi. Sunt cremoase, dar în acelaşi timp se poate spune că sunt şi un pic crocante datorită cartofilor cruzi din compoziţie. Aurii şi crocante în exterior, au o umplutură moale şi delicioasă de brânză.
Pampuşte de cartofi cu brânză - Ingrediente (16 pampuşte)
2 1/2 căni cartofi piure 4 cartofi de mărime medie sare piper 1/2 cană brânză ricotta sau telemea mai puţin sărată, fărâmiţată 1/8 canî parmezan, răzuit chives (cepşoară), tocat 2-4 linguri smântână ulei, pentru prăjit
Pampuşte de cartofi cu brânză - Mod de preparare
Cureţi cartofii şi îi dai pe rozătoarea mare. Îi scurgi bine de zeamă până elimini tot excesul.

Combini cartofii răzuiţi cu piureul. Asezonezi cu sare şi piper după gust. Dacă vrei, poţi adăuga ceapă caramelizată peste amestecul de cartofi pentru un plus de savoare. Dai deoparte.

Într-un alt vas, amesteci restul de ingrediente pentru umplutura de brânză.

Iei cam un sfert de cană de amestec de cartofi şi aplatizezi în palmă. Pui o linguriţă şi jumătate din umplutura de brânză şi pui în mijloc.

Înfăşori amestecul de cartofi în jurul amestecului de brânză, dându-i o formă ovală.

Într-o tigaie teflonată, încingi 2 linguri de ulei şi pui pampuştele.

Le prăjeşti la flacără medie, cam 5-7 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc. Scurgi pampuştele pe un şervet absorbant. le poţi mânca aşa, ca atare, ori cu un borş acru.

sursa: www.olgasflavorfactory.com