Pampuşte de cartofi cu brânză FOTO

pampuste de cartofi cu branza jpeg

Aceste pampuşte de cartofi cu brânză sunt diferite de alte pampuşte. Este o reţetă cu origini ruseşti, dar, în acest caz, este vorba de o combinaţie de cartofi fierţi piure în combinaţie cu cartofi cruzi răzuiţi. Sunt cremoase, dar în acelaşi timp se poate spune că sunt şi un pic crocante datorită cartofilor cruzi din compoziţie. Aurii şi crocante în exterior, au o umplutură moale şi delicioasă de brânză.

Pampuşte de cartofi cu brânză - Ingrediente (16 pampuşte)

2 1/2 căni cartofi piure 4 cartofi de mărime medie sare piper 1/2 cană brânză ricotta sau telemea mai puţin sărată, fărâmiţată 1/8 canî parmezan, răzuit chives (cepşoară), tocat 2-4 linguri smântână ulei, pentru prăjit

Pampuşte de cartofi cu brânză - Mod de preparare

Cureţi cartofii şi îi dai pe rozătoarea mare. Îi scurgi bine de zeamă până elimini tot excesul.

image

Combini cartofii răzuiţi cu piureul. Asezonezi cu sare şi piper după gust. Dacă vrei, poţi adăuga ceapă caramelizată peste amestecul de cartofi pentru un plus de savoare. Dai deoparte.

image

Într-un alt vas, amesteci restul de ingrediente pentru umplutura de brânză.

image

Iei cam un sfert de cană de amestec de cartofi şi aplatizezi în palmă. Pui o linguriţă şi jumătate din umplutura de brânză şi pui în mijloc.

image

Înfăşori amestecul de cartofi în jurul amestecului de brânză, dându-i o formă ovală.

image

Într-o tigaie teflonată, încingi 2 linguri de ulei şi pui pampuştele.

image

Le prăjeşti la flacără medie, cam 5-7 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc. Scurgi pampuştele pe un şervet absorbant. le poţi mânca aşa, ca atare, ori cu un borş acru.

image

sursa: www.olgasflavorfactory.com