Panforte, desert italian de post

2 panforte desert post shutterstock 1555801448 jpg jpeg

Panforte este un desert tradiţional italian, care conţine o multitudine de fructe şi nuci. Este foarte dens şi foarte săţios, aşa că este o gustare ideală când te simţi lipsit de energie. În plus, este de post!

Ingrediente

  • 400 g făină
  • 250 g migdale prăjite
  • 250 g alune de pădure prăjite
  • 70 g smochine uscate 
  • 150 g zahăr pudră 
  • 75 g miere 
  • 200 ml apă rece 
  • coajă de portocală 
  • scorţişoară 
  • nucşoară 
  • cuişoare 
  • 1 praf de sare

Dai drumul la cuptor. Amesteci făina cu sarea, cu scorţişoara, cuişoarele şi nucşoara, după gust. Adaugi migdalele, alunele de pădure, smochinele mărunţite şi coajă de portocală, după gust. 

Pui mierea şi zahărul într-o cratiţă pe foc până se dizolvă zahărul, apoi torni apa şi amesteci până începe să fiarbă. Torni siropul peste făină după ce s-a răcorit puţin şi omogenizezi toate ingredientele. Pui compoziţia obţinută într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor, la foc mic, 35-40 de minute. Laşi prăjitura la răcit înainte să o serveşti.

FOTO: SHUTTERSTOCK



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg