Panna cotta cu ciocolată fără zahăr

Un desert delicios, cu un gust deosebit, panna cotta cu ciocolată fără zahăr te va cuceri din prima clipă. Iată cum se se prepară!
Ingrediente pentru panna cotta cu ciocolată fără zahăr
250 g iaurt
250 ml frişcă lichidă
10 g gelatină foi
esenţă de vanilie, după gust
90 ml lapte rece
50 g îndulcitor natural din Stevia, cu 0 calorii Sweet&Safe
Pentru sos
150 ml smântână dulce
150 g ciocolată amăruie, fără zahăr
Pentru decor
ciocolată
rasă, după gust
Mod de preparare panna cotta cu ciocolată fără zahăr
Hidratezi, aproximativ 5 minute, foiţele de gelatină în laptele rece. Separat, aşezi, pe focul mic, smântâna amestecată cu iaurtul şi cu îndulcitorul natural
. Amesteci până se dizolvă şi când dă semne că începe să fiarbă, dai deoparte, torni gelatina cu tot cu lapte şi omogenizezi. Încorporezi esenţă şi torni compoziţia în vase şi le dai la frigider peste noapte.
Pentru sos, aşezi pe foc smântâna şi, după ce s-a încins, dai vasul deoparte, pui ciocolata fără zahăr
făcută bucăţi şi amesteci până se topeşte.
Serveşti panna cotta cu sos şi cu ciocolată rasă.