Papricaş de pui. Reţeta tradiţională

Un fel de mâncare delicios şi săţios. Reţeta originală din Ardeal, care este gata în mai puţin de o oră.
Ingrediente:
2 pulpe de pui 1/2 piept de pui 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 linguri de ulei 2 linguri de făină 3 linguri smântână sare piper boia dulce boia iute
Găluşte:
2 ouă
2 linguri de ulei
200g făină
sare
Se încinge o tigaie cu ulei în care se pune ceapa tocată mărunt şi carnea.
Se adaugă sare, piper şi boia, se pune şi usturoiul şi se adaugă apă cât să acopere totul. Când carnea a fiert, se pune smântână amestecată cu făina şi puţină apă. Se mai fierbe 5 minute.
Ouăle pentru găluşte se bat cu sare apoi se adaugă făina şi uleiul. Se pune apă la fiert şi apoi cu linguriţa se iau bucăţi de aluat şi se adaugă în apă. Cand se ridică sunt gata, se iau de pe foc şi se adaugă fiecare în vasul cu carne şi sos, care se mai lasă la fiert încă 5-10 minute.
Se adaugă pătrunjel şi se serveşte.