Paste-cochilie umplute cu ricotta

2 shutterstock 515094088 jpg jpeg

Pastele te scot mereu din încurcătură când eşti grăbit sau nu ştii ce să mai găteşti. Din câteva ingrediente simple, obţii rapid o mâncare apetisantă pentru întreaga familie!

  • 250 g paste-cochilie mari
  • 200 g brânză ricotta
  • 200 g spanac congelat
  • ½ legătură pătrunjel
  • 150 g caşcaval
  • 150 g roşii în suc propriu
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 1 gălbenuş

Fierbi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scoţi într-o sită şi le laşi la scurs.

Scurgi spanacul decongelat şi îl mărunţeşti. Într-un castron, amesteci brânza cu spanacul, pătrunjelul tocat, 50 g de caşcaval dat prin răzătoarea mică, gălbenuşul, sare şi piper.

Pasezi roşiile în blender şi răstorni acest piure într-o tavă antiaderentă, cu pereţii înalţi. Umpli pastele cu umplutura de ricotta şi spanac, apoi le aşezi în tavă.

Tai bucăţele restul de caşcaval şi pui pe fiecare scoică câte o feliuţă, apoi dai vasul la cuptorul preîncălzit, la 170 °C, până se rumeneşte. 

FOTO: Shutterstock