Paste-cochilie umplute cu ricotta

Pastele te scot mereu din încurcătură când eşti grăbit sau nu ştii ce să mai găteşti. Din câteva ingrediente simple, obţii rapid o mâncare apetisantă pentru întreaga familie!
- 250 g paste-cochilie mari
- 200 g brânză ricotta
- 200 g spanac congelat
- ½ legătură pătrunjel
- 150 g caşcaval
- 150 g roşii în suc propriu
- sare, după gust
- piper, după gust
- 1 gălbenuş
Fierbi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scoţi într-o sită şi le laşi la scurs.
Scurgi spanacul decongelat şi îl mărunţeşti. Într-un castron, amesteci brânza cu spanacul, pătrunjelul tocat, 50 g de caşcaval dat prin răzătoarea mică, gălbenuşul, sare şi piper.
Pasezi roşiile în blender şi răstorni acest piure într-o tavă antiaderentă, cu pereţii înalţi. Umpli pastele cu umplutura de ricotta şi spanac, apoi le aşezi în tavă.
Tai bucăţele restul de caşcaval şi pui pe fiecare scoică câte o feliuţă, apoi dai vasul la cuptorul preîncălzit, la 170 °C, până se rumeneşte.
FOTO: Shutterstock