Paste cu nucă, roşii uscate şi feta

1 shutterstock 1792610440 jpg jpeg

Nuca este un ingredient versatil, folosit atât în preparate sărate, cât şi dulci. Suntem obişnuiţi, din copilărie, cu gustul melcişorilor cu nucă şi zahăr, dar acest fel principal cu paste şi nuci, te va cuceri!

Ingrediente

200 g paste risoni (orzo)

1 l supă de legume sau apă

1 lingură oţet de vin alb

100 g roşii uscate

100 g brânză feta

70 g miez de nucă

½ legătură pătrunjel

2 linguri ulei vegetal

1 lingură miere 

1 lingură zeamă de lămâie

3-4 frunze busuioc

sare

piper

 Pui supa de legume sau apa la fiert, iar după ce a dat în clocot, adaugi pastele şi le laşi să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Strecori pastele şi le dai deoparte. Într-un bol, amesteci mierea cu oţetul, zeama de lămâie, uleiul, sarea şi piperul, după gust.

Tai roşiile uscate în jumătăţi, mărunţeşti pătrunjelul, busuiocul şi miezul de nucă, apoi le transferi peste risoni. Adaugi brânza feta sfărâmată, torni dressingul şi potriveşti gustul de sare şi piper, dacă mai este nevoie. Serveşti preparatul cald.

FOTO Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg