Paste cu nucă, roşii uscate şi feta

Nuca este un ingredient versatil, folosit atât în preparate sărate, cât şi dulci. Suntem obişnuiţi, din copilărie, cu gustul melcişorilor cu nucă şi zahăr, dar acest fel principal cu paste şi nuci, te va cuceri!
Ingrediente
200 g paste risoni (orzo)
1 l supă de legume sau apă
1 lingură oţet de vin alb
100 g roşii uscate
100 g brânză feta
70 g miez de nucă
½ legătură pătrunjel
2 linguri ulei vegetal
1 lingură miere
1 lingură zeamă de lămâie
3-4 frunze busuioc
sare
piper
Pui supa de legume sau apa la fiert, iar după ce a dat în clocot, adaugi pastele şi le laşi să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Strecori pastele şi le dai deoparte. Într-un bol, amesteci mierea cu oţetul, zeama de lămâie, uleiul, sarea şi piperul, după gust.
Tai roşiile uscate în jumătăţi, mărunţeşti pătrunjelul, busuiocul şi miezul de nucă, apoi le transferi peste risoni. Adaugi brânza feta sfărâmată, torni dressingul şi potriveşti gustul de sare şi piper, dacă mai este nevoie. Serveşti preparatul cald.
FOTO Shutterstock