Peşte cu sos de unt şi lămâie

peste cu sos de unt si lamaie jpeg

Acest fel de mâncare cu peşte cu sos de unt şi lămâie este suculent şi foarte uşor de preparat. Foloseşte un peşte alb ferm, cum ar fi codul. Ai grijă când îl cumperi să fie proaspăt, pentru că este de preferat celui congelat. Uită-te la branhii să fie roşii, sau dacă este tăiat în bucăţi, ai grijă la culoarea cărnii.

Peşte cu sos de unt şi lămâie - Ingrediente (4 porţii)

4 fileuri de peşte alb, cam 200 de grame fiecare 3 linguri unt 2 cepe tocate 3 căţei usturoi, pisaţi 2/3 cană vin alb sec 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat coaja răzuită de la o lămâie 3 linguri ulei măsline sare piper

Peşte cu sos de unt şi lămâie - Mod de preparare

Lasă peştele deoparte la temperatura camerei, pentru 30 de minute pentru a-şi lăsa toate lichidele şi pentru a avea o temperatură moderată.

Între timp, faci sosul: încingi untul cu ceapa şi usturoiul într-o tigaie şi laşi pe foc la flacără medie, amestecând mereu timp de 2 minute. Adaugi vinul şi zeama de lămâie şi laşi să fiarbă. Laşi pe foc până se mai îngroaşă sosul, 2-3 minute. Adaugi pătrunjelul şi coaja de lămâie. Asezonezi cu sare şi piper şi acoperi ca să păstrezi cald.

Folosind prosoape de hârtie, tamponezi fileurile de peşte. Presari puţină sare şi piper pe ambele părţi ale fiecărui file. Într-o tigaie mai mare, la flacără medie, adaugi 3 linguri de ulei de măsline. ui fileurile 2 câte 2 în tigaie. Laşi 3-4 minute sua până se rumenesc pe margini. Întorci cu grijă şi laşi să se rumenească şi pe cealalată parte. Repeţi operaţiunea cu celelalte două fileuri. Pui peştele în farfurii şi torni sos cald peste. Serveşti imediat.

sursa: http://www.chewoutloud.com